Borgloschool

De school voor je leven, een school vol leven

Ieder kind voorbereiden op een volwaardige plaats in de samenleving, daar zetten wij ons vol voor in. Belangrijk hierbij zijn de sociale vaardigheden, dat onze leerlingen goed met anderen kunnen omgaan en samenwerken.

Wij streven er bovendien naar dat de kinderen zowel tijdens als aan het einde van hun schoolperiode zelfstandig zijn. Zij plannen en organiseren hun eigen werk, nemen initiatief en komen zelf met ideeën. Dat doen ze met zelfvertrouwen, ze kennen hun mogelijkheden en grenzen en weten waar ze nog kunnen verbeteren.

Ze gaan vanzelfsprekend op een respectvolle en ontspannen manier om met verschillen op het gebied van afkomst, religie en mogelijkheden. De kinderen kansen bieden, dat is wat wij belangrijk vinden. Goed rekenen, lezen en schrijven zijn op onze school heel belangrijk. Een goede basis leggen voor de toekomst die hen verder helpt om naadloos aan te sluiten op het voortgezet onderwijs.

Extra aandacht is er voor het vakgebied Wetenschap en Techniek. Op de Borgloschool krijgen de leerlingen technieklessen in de groep, maar ook in een “techniekcircuit”. In dit techniekcircuit staat onderzoeken en ontwerpend leren centraal. Bijvoorbeeld: wat maakt een brug een stevige brug? Hoe werkt een magneet?

Al onze leerlingen komen uit de wijken Borgele en Platvoet. Voor hen is de Borgloschool de gezellige en levendige buurtschool, centraal gelegen aan het Groenewold. Een sfeervolle plek, in het KindCentrum Borgele met allerlei extra voorzieningen, dichtbij huis. De kinderen wonen, spelen en gaan hier samen naar school.

Met ons enthousiaste en gemotiveerde team van meesters en juffen zorgen wij voor een prettige en veilige sfeer waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn en de ouders zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Dat is onze school, de Borgloschool.

Meer weten over onze school?  Bekijk de website: www.borgloschool.nl of bel 0570-670335 voor het maken van een afspraak.

U kunt ons ook vinden op facebook : https://www.facebook.com/borgloschool

Adres

Groenewold 182
7414 CK Deventer
0570 - 670335
www.borgloschool.nl